
Pasta met paprika, pesto en mozzarella
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
2 rode paprika’s
200 g zoete trostomaatjes
2 el milde olijfolie
250 g buffelmozzarella
100 g Grand'Italia Pesto alla Genovese
50 g zongedroogde tomatenreepjes, uitgelekt
EXTRA grillpan
Bereidingswijze
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar bij het afgieten een beetje kookvocht.
Snij ondertussen de paprika’s in de lengte in brede repen en doe in een kom. Schep de trostomaatjes en de olijfolie erdoor. Verhit de grillpan en gril de groenten op hoog vuur in delen, ± 4 min. per deel. Keer alles regelmatig. Doe de gegrilde groenten terug in de kom.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes. Roer de pesto door de pasta en maak het lekker smeuïg met wat kookvocht.
Snij de stukken gegrilde paprika in kleinere stukjes. Schep de pasta op borden en serveer met de gegrilde groenten, mozzarella en tomatenreepjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
695 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
59 gram
Eiwitten
22 gram