Pasta met paprika, pesto en mozzarella - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met paprika, pesto en mozzarella

Pasta met paprika, pesto en mozzarella

Pasta met paprika, pesto en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g volkorenpenne
  • 2 rode paprika’s
  • 200 g zoete trostomaatjes
  • 2 el milde olijfolie
  • 250 g buffelmozzarella
  • 100 g groene pesto (versafdeling)
  • 50 g zongedroogde tomatenreepjes, uitgelekt
  • EXTRA grillpan
Bereiden
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar bij het afgieten een beetje kookvocht.
Snij ondertussen de paprika’s in de lengte in brede repen en doe in een kom. Schep de trostomaatjes en de olijfolie erdoor. Verhit de grillpan en gril de groenten op hoog vuur in delen, ± 4 min. per deel. Keer alles regelmatig. Doe de gegrilde groenten terug in de kom.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes. Roer de pesto door de pasta en maak het lekker smeuïg met wat kookvocht.
Snij de stukken gegrilde paprika in kleinere stukjes. Schep de pasta op borden en serveer met de gegrilde groenten, mozzarella en tomatenreepjes.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
59 g
vet
39 g
Kcal
695