
Pasta met paprikasaus, broccoli en spekjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
25.25 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
295 gram Geroosterde paprika
520 gram Gezeefde tomaten
2 theelepel Oregano
1 stuk Broccoli
125 gram Gerookte spekreepjes
400 gram Spaghetti
125 gram Jong belegen geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een sauspan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui met de knoflook, tot de ui glazig wordt. Hak de geroosterde paprika grof en voeg samen met de gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met de oregano, zout, peper en een theelepel kristalsuiker. Laat 25 minuten pruttelen, tot de saus iets dikker wordt.
2. Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en meng met twee eetlepels olijfolie en de spekjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 15 minuten beetgaar en krokant.
3. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Voeg een paar minuten voor de pasta klaar is een scheutje kookvocht toe aan de tomatensaus. Doe de saus in een keukenmachine of blender en maal tot een gladde saus. Heb je geen keukenmachine of blender? Laat de saus dan zoals die is. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
4. Giet de pasta af en meng de saus en broccoli met spekjes erdoor. Garneer met geraspte kaas.
Meer recepten in de categorie