
Pasta met pompoen en rauwe ham
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
4 eetlepels verse peterselie
500 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
0 nootmuskaat
200 milliliter kippenbouillon
400 gram spaghetti
200 gram rauwe ham (in reepjes)
200 milliliter kookroom
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Voeg 2 eetlepels peterselie en de pompoen toe en bak dit circa 2 minuten mee. Bestrooi met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
3. Giet er 150 ml bouillon bij en kook zachtjes circa 10 minuten tot de pompoen zacht is. Voeg zonodig meer bouillon toe.
4. Kook de spaghetti. Roer de ham en de room door het pompoenmengsel en verwarm mee. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
79 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie