
Pasta met tomaten-auberginesaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
50 milliliter olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
1 winterwortel (geschrapt, in blokjes)
400 gram tomaten (blik)
400 gram penne
2 aubergines (in dobbelstenen)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
100 gram harde geitenkaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de bleekselderij en de winterwortel erdoor en bak deze even mee.
2. Voeg de tomatenblokjes met sap en zout en peper toe en stoof de saus 15 minuten. Kook intussen de pasta.
3. Verhit de rest van de olijfolie en roerbak hierin de aubergine goudbruin en gaar. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
4. Meng de saus door de pasta. Strooi de aubergine, de peterselie en de kaas erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
85 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie