
Pasta met een tomatensaus en steranijs
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
4 trostomaten
4 gemarineerde ansjovisfilets (tray 100 g
3 el olijfolie traditioneel (PLUS)
250g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70g)
1 penne rigate (zak 500 g
1 geraspte Parmezaanse kaas (zak 90 g)
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel met een dunschiller en snijd hem in kleine blokjes. Schil zo nodig de harde nerven van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes van ½ cm. Snijd de tomaten en ansjovis in kleine stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
Voeg de winterpeen en de bleekselderij toe en bak ze 5 minuten mee. Schep het gehakt erdoor en bak op een hoog vuur rul.
Voeg de tomaten, ansjovis, tomatenpuree en de steranijs toe en bak ze 3 minuten mee. Schenk 150 ml water erbij en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de saus op een laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas en garneer met de ansjovis.