
Pasta met tonijn en geroosterde groenten
5 pers.
ca. 35 min
Overig
Ingrediënten
1 bakje cherry-/kerstomaten gehalveerd
1 rode paprika zonder zaadjes, in repen
1 groene paprika zonder zaadjes, in repen
1 gele paprika zonder zaadjes, in repen
1 rode ui in halve smalle ringen
50 milliliter olijfolie
2 teentje knoflook gehakt
500 gram pasta spiraaltjes (fusilli) of strikjes (farfalle)
2 blikje tonijn op olie uitgelekt
2 eetlepel pesto
100 milliliter tomatenketchup
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomaten, paprikarepen en rode ui op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie en knoflook over en rooster de groenten 15-20 minuten. Schep tussendoor een keer om. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep er in de pan de tonijn, pesto, groenten en zout en peper door. Schep er een portie uit om mee te nemen als salade. Laat deze iets afkoelen en schep er de rucola en olijven of pijnboompitten door. Verwarm de rest van de pasta met tonijn en groenten en schep er de tomatenketchup door.bakplaat
Variatietip!
extra om mee te nemen als salade: handje rucola, iets kleiner gesneden 1 eetl. olijven, zonder pit, gehalveerd of 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
82 gram
Eiwitten
24 gram