Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met tonijn en geroosterde groenten

Pasta met tonijn en geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 1 bakje cherry-/kerstomaten gehalveerd
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in repen
  • 1 groene paprika zonder zaadjes, in repen
  • 1 gele paprika zonder zaadjes, in repen
  • 1 rode ui in halve smalle ringen
  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 500 gram pasta spiraaltjes (fusilli) of strikjes (farfalle)
  • 2 blikje tonijn op olie uitgelekt
  • 2 eetlepel pesto
  • 100 milliliter tomatenketchup
Pasta met tonijn en geroosterde groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 5 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomaten, paprikarepen en rode ui op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie en knoflook over en rooster de groenten 15-20 minuten. Schep tussendoor een keer om. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep er in de pan de tonijn, pesto, groenten en zout en peper door. Schep er een portie uit om mee te nemen als salade. Laat deze iets afkoelen en schep er de rucola en olijven of pijnboompitten door. Verwarm de rest van de pasta met tonijn en groenten en schep er de tomatenketchup door.bakplaat

Variatie

extra om mee te nemen als salade: handje rucola, iets kleiner gesneden 1 eetl. olijven, zonder pit, gehalveerd of 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd

    Voedingswaarde

  • Kcal 600
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 82 g
  • Vet 18 g