1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met tonijn en geroosterde groenten

Pasta met tonijn en geroosterde groenten

Pasta met tonijn en geroosterde groenten product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bakje cherry-/kerstomaten gehalveerd
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in repen
  • 1 groene paprika zonder zaadjes, in repen
  • 1 gele paprika zonder zaadjes, in repen
  • 1 rode ui in halve smalle ringen
  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 500 gram pasta spiraaltjes (fusilli) of strikjes (farfalle)
  • 2 blikje tonijn op olie uitgelekt
  • 2 eetlepel pesto
  • 100 milliliter tomatenketchup
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomaten, paprikarepen en rode ui op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie en knoflook over en rooster de groenten 15-20 minuten. Schep tussendoor een keer om. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken. Schep er in de pan de tonijn, pesto, groenten en zout en peper door. Schep er een portie uit om mee te nemen als salade. Laat deze iets afkoelen en schep er de rucola en olijven of pijnboompitten door. Verwarm de rest van de pasta met tonijn en groenten en schep er de tomatenketchup door.bakplaat
Variatie
extra om mee te nemen als salade: handje rucola, iets kleiner gesneden 1 eetl. olijven, zonder pit, gehalveerd of 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
5
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 82 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 600
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie