
Pasta met tonijn en mozzarella
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
400 gram penne
2 blikjes tonijn (op olie, à 180 g)
1 prei (gewassen, in smalle ringen)
6 gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
2 eetlepels groene olijven met piment
150 gram mozzarella (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de tonijn af en vang de olie op.
2. Fruit in een wok of hapjespan in 1 eetlepel tonijnolie en 1 eetlepel olie van de tomaten de preireepjes en de knoflook 2 minuten.
3. Voeg de tonijn en tomaten toe en roerbak nog 2 minuten. Meng de peterselie, gehalveerde olijven, peper en zout erdoor.
4. Snijd de mozzarella in plakjes en schep ze luchtig met de pasta door het mengsel in de wok. Lekker met komkommersalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
79 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie