
Pasta met venkel en garnalen
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kleine venkelknol
1 kleine ui (gesnipperd)
100 gram grote garnalen
75 gram penne
20 gram boter
2 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels crème fraîche
Bereidingswijze
1. Maak de venkelknol schoon en bewaar het fijne groen (als dat eraan zit) voor de garnering. Halveer de knol in de lengte, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in smalle reepjes. Breng water met wat zout aan de kook en laat de venkel in circa 3 minuten beetgaar worden. Giet af en laat uitlekken. Laat de garnalen zonodig ontdooien.
2. Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
3. Verhit, terwijl de pasta kookt, de boter in een grote pan en laat de venkel en de ui een paar minuten fruiten zonder ze te laten kleuren. Blus af met de wijn of een scheutje water en laat kort koken. Roer er de crème fraîche door en laat nogmaals kort koken. Breng op smaak met wat zout en peper, roer er de garnalen door en laat doorwarmen zonder te laten koken.
4. Schep de saus door de pasta en bestrooi eventueel met het fijngehakte venkelgroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie