Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met verse worst

Pasta met verse worst

Ingrediënten

  • 4 stuks rundersaucijzen
  • 690 gram pastasaus tomaat
  • 1 stuk broccoli
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse tijm
  • 300 gram linguine (pasta)
Pasta met verse worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak grof. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stam in reepjes. Snijd de bovenkant van de worst iets open en duw met je duim en wijsvinger stukjes vlees van ongeveer een halve centimeter eruit.
  2. 2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook en de tijm. Voeg het vlees van de worst toe en bak 4 minuten al roerend aan. Voeg de broccoli toe en roerbak nog eens 4 minuten. Voeg de pastasaus en beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze is geslonken. Voeg tot slot de linguine toe en meng tot een geheel.
  4. 4. Verdeel de pasta in een draaiende beweging over de borden en serveer direct.
  5. Tip: Garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 626
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 7