
Pasta met verse worst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks verse worst
690 gram pastasaus tomaat
1 stuk broccoli
300 gram verse spinazie
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
5 takjes verse tijm
300 gram linguine (pasta)
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak grof. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stam in reepjes. Snijd de bovenkant van de worst iets open en duw met je duim en wijsvinger stukjes vlees van ongeveer een halve centimeter eruit.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook en de tijm. Voeg het vlees van de worst toe en bak 4 minuten al roerend aan. Voeg de broccoli toe en roerbak nog eens 4 minuten. Voeg de pastasaus en beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze is geslonken. Voeg tot slot de linguine toe en meng tot een geheel.
4. Verdeel de pasta in een draaiende beweging over de borden en serveer direct.
Tip: Garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2631 Kj
Calorieën
626 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
35 gram