
Pasta met vis en venkel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels pijnboompitten
300 gram penne
1 venkelknol (in reepjes)
3 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 eetlepels blanke rozijnen
1 blikje ansjovisfilet
2 blikjes sardines
1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
1 citroen (in partjes, schoongeboend)
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en houd apart.
2. Kook de pasta beetgaar en giet af.
3. Kook de venkel circa 3 minuten, giet af en vang het kookvocht op.
4. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Meng de ui met de rozijnen, de helft van de pijnboompitten, de helft van de ansjovis, de helft van de sardines en een beetje kookvocht van de pasta.
5. Schep de pasta er luchtig door. Verdeel de rest van de ansjovis en sardines erover. Bestrooi met de peterselie en de overige pijnboompitten. Garneer met partjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
545 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
65 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie