
Pasta met worstjes en linzen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
22.13 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
2 tenen Knoflook
1 bosje Basilicum
840 ml Pastasaus naar smaak
400 gram Penne
4 stuks Bbq worst
310 gram Linzen
1 theelepel Citroenrasp
75 gram Parmezaanse kaas flakes
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Verwijder de schil van de ui en snipper de ui. Verwijder de schil van de knoflook en hak fijn. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook.
2. Haal de basilicumblaadjes los van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en voeg toe aan het uimengsel. Fruit 5 minuten mee en voeg de pastasaus toe. Laat de saus pruttelen op middelhoog vuur. Voeg de pasta toe aan het water en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de worstjes rondom goudbruin en gaar. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Haal de worstjes uit de pan en snijd in plakjes. Voeg samen met de linzen toe aan de pasta en laat nog 5 minuten pruttelen.
4. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Giet de pasta af en voeg samen met de basilicum en citroenrasp toe aan de saus. Meng goed en verdeel over vier borden. Garneer met de Parmezaanse kaas flakes en serveer direct.
Meer recepten in de categorie