Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Ingrediënten

  • 200 gram pasta (tagliatelle of penne)
  • 300 gram zalmfilet, in blokjes
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram spinazie, panklaar
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • handje basilicumblaadjes
  • 125 milliliter (demi) crème fraîche
  • aluminiumfolie
Pasta met zalm en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar. Besprenkel de zalm met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de zalm in 2-3 minuten rondom lichtbruin. Schep de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de rest van de olijfolie en spinazie toe en roerbak totdat de spinazie iets geslonken is. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Meng de helft van de basilicumblaadjes door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en meng de crème fraîche erdoor. Schep de pasta en zalm erdoor. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten en de rest van de basilicum.

Variatie

Neem reepjes gerookte zalm in plaats van zalmfilet. Bak ze niet mee, maar schep met de pasta door de spinazie. Breid het gerecht uit met gehalveerde cherry-/kerstomaatjes of reepjes zongedroogde tomaat.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1175
  • Eiwit 53 g
  • Koolhydraten 86 g
  • Vet 66 g