Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta-ovenschotel met kip en courgette

Pasta-ovenschotel met kip en courgette

Ingrediënten

  • 380 gram kipfilets
  • 350 gram tomatensaus
  • 400 gram spelt penne (pasta)
  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 80 gram parmezaanse kaas
Pasta-ovenschotel met kip en courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de tomatensaus.
  3. 3. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip samen met de ui, de knoflook en de Italiaanse kruiden 8 minuten.
  4. 4. Snijd de courgette in dunne plakjes en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep de helft van de pasta erop en vervolgens de kip. Volg met een tweede laag courgette en eindig met de overige pasta.
  5. 5. Verdeel de kaas over de pasta en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  6. 6. Verdeel de pasta over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 694
  • Eiwit 53 g
  • Koolhydraten 83 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 4