
Pasta-ovenschotel met kip en courgette
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
380 gram kipfilets
350 gram tomatensaus
400 gram spelt penne (pasta)
2 stuks courgettes
1 stuk ui
1 teentje knoflook
1 theelepel Italiaanse kruiden
80 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de tomatensaus.
3. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip samen met de ui, de knoflook en de Italiaanse kruiden 8 minuten.
4. Snijd de courgette in dunne plakjes en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep de helft van de pasta erop en vervolgens de kip. Volg met een tweede laag courgette en eindig met de overige pasta.
5. Verdeel de kaas over de pasta en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
6. Verdeel de pasta over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2930 Kj
Calorieën
694 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
83 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
53 gram