
Pasta-ovenschotel met tonijn en spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
300 gram volkoren penne (mini)
500 gram diepvriesspinazie à la crème
2 uien
2 teentjes knoflook
2 blikken tonijn in zonnebloemolie (à 160 g)
250 gram tuinerwten (diepvries, extra fijn)
100 gram geraspte jong belegen (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spinazie op een lage stand in een pan ontdooien.
2. Snipper intussen de uien en snijd de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang 3 el olie op.
3. Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de ui in 6 min. op een middelhoge stand lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Roer de bevroren erwten erdoor, breng op smaak met zout en peper en neem de pan van de warmtebron.
4. Giet de pasta af en meng door de spinazie. Schep de erwten en tonijn erdoor en doe in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in 20 min. in het midden van de oven lichtbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
664 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
39 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie