Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta penne met asperges en zalm

Pasta penne met asperges en zalm

Ingrediënten

  • 1 kg groene asperges
  • 200 gram gerookte zalmfilets
  • 300 gram penne (pasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 10 gram dille
  • 1 stuk citroen
  • 250 ml slagroom
Pasta penne met asperges en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de uiteinden van de groene asperges en snijd vervolgens in 3 delen. Snijd de gerookte zalm in snippers. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Hak de dille fijn (houd een paar takjes achter voor decoratie). Rasp de schil van de citroen.
  2. 2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de groene asperges 3 - 4 minuten.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de slagroom, de dille en de citroenrasp toe en verwarm.
  5. 5. Voeg de asperges, de penne en de zalm toe aan de saus en meng alles door elkaar.
  6. 6. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de resterende dille.
  7. Tip: Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 633
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 7