
Pasta pesto met groene groenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
300 gram fusilli
150 milliliter olijfolie
300 gram broccoli (in roosjes)
1 grote courgette (in plakjes)
400 gram sperziebonen (gehalveerd)
3 teentjes knoflook (geperst)
70 gram amandelen
70 gram pijnboompitten
125 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 bosjes basilicum
2 eetlepels wittewijnazijn
2 theelepels suiker
Bereidingswijze
1. Kook de fusilli beetgaar en giet af. Verhit intussen 3 eetlepels olie en roerbak de broccoli, courgette en sperziebonen circa 8 minuten op middelhoge stand. Voeg de helft van de knoflook toe, neem de pan van de warmtebron en schep een paar keer om.
2. Pureer de overige knoflook, amandelen, pijnboompitten, kaas, basilicum, azijn, suiker, peper en rest van de olijfolie tot een pesto.
3. Roer de pesto door de pasta en meng goed. Schep de groenten erdoor.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1050 kcal
Vetten
67 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
71 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
35 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie