
Pasta pesto met kabeljauw en gebakken broodkruim
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
24.02 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Spaghetti
3 eetlepel Pijnboompitten
40 gram Bio basilicum
30 gram Parmigiano
2 tenen Knoflook
2 stuks Witte bollen
4 stuks Kabeljauwfilet
Bereidingswijze
1. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar iets van het kookvocht.
2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot goudbruin. Laat ze iets afkoelen en maal ze dan fijn samen met de basilicum, parmezaan, 1 teen knoflook en 7 el olijfolie tot een zelfgemaakte pesto. Proef voor zout en peper. Zet apart.
3. Scheur de witte bollen in grove stukken en maal het vervolgens fijn in een keukenmachine. Snijd de andere teen knoflook fijn en en bak samen met 2 eetelepels olijfolie, het gemalen brood en een snuf zout tot goudbruin. Zet apart.
4. Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de overige el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw circa 3 minuten per kant tot gaar.
5. Maak de pasta aan met de pesto. Gebruik eventueel iets van het overgehouden kookvocht om het iets smeuïger te maken. Leg de gebakken kabeljauw er bovenop en bestrooi met de gebakken broodkruim.
Meer recepten in de categorie