
Pasta pesto met krokante ham
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
400 gram kleine trostomaten
75 milliliter olijfolie
200 gram rauwe ham
350 gram pasta (penne of fusilli)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 potje groene of rode pesto
100 gram geraspte of geschaafde belegen kaas
blaadjes basilicum om te garneren
keukenpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220ºC. Kruis de tomaten in of halveer ze, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de tomaten op een bakplaat en zet 15-17 minuten in de oven. Bestrijk de plakken ham aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een andere bakplaat. Bak de ham 10-12 minuten in de oven. Schep de ham van de bakplaat en laat afkoelen en krokant worden op keukenpapier. Kook de pasta beetgaar. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de pesto erdoor. Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Schep de pasta door het pestomengsel en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Bestrooi de pasta met de kaas, verdeel de gebakken tomaten erover en steek de krokante ham ertussen. Bestrooi met basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
815 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
70 gram
Eiwitten
32 gram