Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta pesto met krokante ham

Pasta pesto met krokante ham

Ingrediënten

  • 400 gram kleine trostomaten
  • 75 milliliter olijfolie
  • 200 gram rauwe ham
  • 350 gram pasta (penne of fusilli)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 potje groene of rode pesto
  • 100 gram geraspte of geschaafde belegen kaas
  • blaadjes basilicum om te garneren
  • keukenpapier
Pasta pesto met krokante ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kruis de tomaten in of halveer ze, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de tomaten op een bakplaat en zet 15-17 minuten in de oven. Bestrijk de plakken ham aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een andere bakplaat. Bak de ham 10-12 minuten in de oven. Schep de ham van de bakplaat en laat afkoelen en krokant worden op keukenpapier. Kook de pasta beetgaar. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de pesto erdoor. Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Schep de pasta door het pestomengsel en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Bestrooi de pasta met de kaas, verdeel de gebakken tomaten erover en steek de krokante ham ertussen. Bestrooi met basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 815
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 70 g
  • Vet 43 g