
Pasta pesto met spinazie
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
400 gram spaghetti (pasta)
600 gram verse spinazie
3 stengels bosuien
2 eetlepels groene pesto
200 gram groene asperges
50 gram pijnboompitten
125 gram mozzarella
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Snijd de bosui in schuine ringen en scheur de mozzarella in stukken. Verwijder de uiteindes van de asperges.
2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten rondom goudbruin.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de spinazie tot deze geslonken is. Voeg de knoflook, de bosui en de groene asperges toe en breng op smaak met versgemalen peper.
5. Meng de pesto door de spaghetti en roer het spinazie mengsel erdoor.
6. Verdeel de pasta pesto over de borden, leg de mozzarella erop en garneer met de pijnboompitten.
Tip: Voeg chilivlokken toe voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2454 Kj
Calorieën
584 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie