

Pasta puttanesca met courgette
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
6.17 voor 4 pers.
Ingrediënten
45 gram Ansjovis in blik
2 tenen Knoflook
1 theelepel Chilivlokken
690 gram Passata
1 stuk Courgette
400 gram Penne
2 eetlepel Zwarte olijven schijfjes
2 eetlepel Kappertjes
Bereidingswijze
1. Verwarm een hapjespan op laag vuur. Doe hierin de ansjovis met de aanhangende olie en laat de ansjovis als het ware smelten (door de warmte van de pan valt de ansjovis uit elkaar en lijkt de vis te smelten). Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe aan de ansjovis. Fruit een paar minuten mee en voeg dan de passata toe. Breng op smaak met een snufje zout en laat 10-15 minuten pruttelen.
2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in kleine blokjes. Kook de pasta in de pan met gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
3. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zwarte olijven en kappertjes toe aan de pastasaus.
4. Giet de pasta af en bewaar een scheutje van het kookvocht. Voeg de pasta, het kookvocht en de courgette toe aan de tomatensaus. Roer goed en serveer in vier diepe borden.
Meer recepten in de categorie