Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta puttanesca met courgette

Pasta puttanesca met courgette

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovis
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 690 passata basilicum
  • 1 courgette
  • 400 g penne
  • 2 el zwarte olijven schijfjes
  • 2 el kappertjes
Pasta puttanesca met courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteindes van de prei en halveer in de lengte. Snijd in halve ringen van ongeveer een centimeter breed. Hak de knoflook fijn, snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter.
  2. Verwarm een grote soep- of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de prei gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg nu de broccoli samen met de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur ongeveer 15 minuten borrelen, tot de broccoli gaar is.
  3. Voeg de spinazie toe aan de pan met bouillon en gaar 1-2 minuten tot de spinazie is geslonken. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schenk de soep in diepe borden of kommen en garneer met een lepel kruiden-roomkaas en de warm gerookte zalm.Verwarm een hapjespan op laag vuur. Doe hierin de ansjovis met de aanhangende olie en laat de ansjovis als het ware smelten. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe aan de ansjovis. Fruit een paar minuten mee en voeg dan de passata toe. Breng op smaak met een snufje zout en laat 10-15 minuten pruttelen.
  5. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in kleine blokjes. Kook de pasta in de pan met gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  6. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zwarte olijven en kappertjes toe aan de pastasaus.
  7. Giet de pasta af en bewaar een scheutje van het kookvocht. Voeg de pasta, het kookvocht en de courgette toe aan de tomatensaus. Roer goed en serveer in vier diepe borden.