
Pasta vegaballetjes met rucola in pittige tomatensaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
31.46 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Smaakselectie tomaten
1 stuk Uien
1 stuk Rode paprika
1 Halve Eat me Cayenne peper rood
2 tenen Knoflook
200 gram Vegetarische balletjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
500 gram Bio+ penne volkoren
85 gram Luxe sla rucola
100 gram Plus klaverland kaasstuk 48
Bereidingswijze
1. Leg de tomaten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Zet 45 minuten in het midden van de oven op 180 graden.
2. Schil 1 ui en snijd met de paprika in blokjes. Snijd een halve rode peper fijn. Schil 2 tenen knoflook en pers uit in een knoflookpers. Doe 2 eetlepels olijfolie in hapjespan of wok pan en fruit hierin de uien, knoflook en rode peper. Voeg de vegaballetjes toe en bak rondom bruin. Zet van het vuur.
3. Voeg de tomaten uit de oven bij de vegaballetjes en plet de tomaten met een houten lepel in stukken. Voeg de italiaanse kruiden toe. Laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de saus is ingedikt.
4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
5. Leg op een bord een laag pasta, vegaballetjes met saus en rucola. Rasp de kaas erover.
Meer recepten in de categorie