

Pastasalade met aubergine en granaatappel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
10.75 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Aubergine
3 theelepel Za'atar
400 gram Farfalle
30 gram Pijnboompitten
1 stuk Granaatappel
1 bosje Peterselie
1 stuk Citroen
150 gram Griekse yoghurt
2 eetlepel Tahin
50 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 2 x 2 centimeter. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de aubergineblokjes rondom goudbruin. Breng op smaak met za’atar, zout en peper.
2. Kook de farfalle in het gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Verwarm een kleine koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden.
3. Halveer de granaatappel en leg het snijvlak op je hand. Houd je hand boven een kom, spreid je vingers voorzichtig en sla met een pollepel op de bolle kant. Ga zo door tot alle pitjes uit de granaatappel zijn.
4. Hak de peterselie fijn, rasp de citroen en snijd in twee helften. Breng de yoghurt op smaak met citroensap, zout en peper. Giet de pasta af en meng de tahin samen met een scheutje kookvocht door de pasta. Meng nu ook de aubergine en rucola door de pasta.
5. Schep de pasta op vier borden. Garneer met een klodder van de yoghurt, de peterselie, citroenrasp, granaatappelpitjes en pijnboompitjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie