
Pastasalade met broccoli en geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
200 gram broccoli (in kleine roosjes)
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel dijonmosterd
2 eetlepels citroensap
200 milliliter gezeefde tomaten (pak)
300 gram farfalle
100 gram geitenkaas (verkruimeld, rol)
200 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
10 blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze
1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de dikke stelen van de broccoli en snijd ze één keer of vaker in de lengte door.
2. Roer in een kom 5 eetlepels olijfolie, de mosterd, het citroensap en de gezeefde tomaten door elkaar.
3. Kook in lichtgezouten water de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de laatste 6 minuten de broccoli meekoken.
4. Laat de beetgare pasta en broccoli in een vergiet of zeef uitlekken. Roer er meteen 1 eetlepel olijfolie door om aan elkaar plakken van de pasta te voorkomen. Laat de pasta afkoelen.
5. Schep de pasta en broccoli in een schaal en roer er de tomatensaus, de doperwten, de verkruimelde kaas en peper en zout naar smaak door. Garneer de salade met basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
540 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie