
Pastasalade met courgette, feta en meloen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
400 gram pasta
100 milliliter olijfolie
1 courgette (in plakjes)
100 gram pancetta (in plakjes)
0.5 bakjes cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
150 gram feta (in blokjes)
0.5 galiameloenen (geschild, in blokjes)
50 gram rucola (grof gehakt)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel pesto
Bereidingswijze
1. Kook de pasta beetgaar, giet af, roer er 2 eetlepels olie doorheen en laat afkoelen.
2. Schep de plakjes courgette door 2 eetlepels olie.
3. Verhit een grillpan. Rooster hierin de courgette aan beide kanten 1-2 minuten en zet apart.
4. Rooster de pancetta in de nog hete grillpan krokant en leg op keukenpapier.
5. Meng de afgekoelde pasta met de courgette, tomaatjes, feta, meloen en rucola.
6. Meng de rest van de olie met het citroensap, de pesto, zout en peper. Schep deze dressing door de pastasalade.
7. Verkruimel de pancetta en strooi deze voor het serveren over het gerecht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
865 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
83 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie