
Pastasalade met courgette, mozzarella en garnalen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
47.05 voor 4 pers.
Ingrediënten
350 gram Fusilli pasta
50 gram Pijnboompitten
250 gram Cherrytomaten
2 stuks Avocado
300 gram Grote garnalen
200 gram Groene pesto
1 eetlepel Citroenrasp
400 gram Courgettespaghetti
40 gram Rucola
300 gram Mozzarellaballetjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en laat staan.
2. Verwarm ondertussen een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Let op dat ze niet verbranden. Halveer de cherrytomaten en snijd de avocado’s in blokjes. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de koekenpan opnieuw, dit keer met een scheut olijfolie. Bak hierin de garnalen in 3-5 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4. Meng de pesto en citroenrasp door de afgegoten pasta. Voeg nu ook de courgettespaghetti, rucola, mozzarellaballetjes, cherrytomaatjes, avocado, garnalen en 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe. Verdeel over vier borden en garneer met de pijnboompitten.
Meer recepten in de categorie