
Pastasalade met gerookte zalm, mozzarella, babyspinazie en pesto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 Min
Ingrediënten
400 gram Farfalle pasta
125 g groene pesto
4 eetlepels yoghurtmayonaise
Sap en rasp van een biologische citroen
200 gram gerookte zalm
125 g mini mozzarella
100 gram baby spinazie
100 gram snoepgoed tomaten mix, gehalveerd
Zout en peper
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel af met koud water in een vergiet.
Meng de gekookte pasta met pesto, yoghurtmayonaise en het sap en de rasp van de citroen in een saladeschaal.
Verdeel de gerookte zalm in reepjes. Schep de gerookte zalm, mini mozzarella, babyspinazie en snacktomaten door de pasta
Serveer deze zomerse salade aan je gasten.
Variatietip!
Deze salade kun je goed van tevoren voorbereiden voor bijvoorbeeld een picknick of BBQ. Bereid in dat geval de pasta met pesto, yoghurtmayonaise en citroen van tevoren, en schep de zalm, mozzarella, babyspinazie en tomaten er op het laatste moment doorheen.
Meer recepten in de categorie
Tijdens het warme zomerse weer kan een heerlijke pastasalade erg lekker zijn. Een heerlijke variant is deze pastasalade met gerookte zalm, mozzarella, babyspinazie en pesto. Gezond, gemakkelijk en heerlijk. Laat het je smaken!