
Pastasalade met kip en mango
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram pasta (fusilli of penne)
75 milliliter olijfolie
500 gram kipfilet, in reepjes
250 gram champignons, in plakjes
2 gele paprika’s, zonder zaadjes, in smalle reepjes
2 mango’s, geschild, in stukjes
3 eetlepels gehakte platte peterselie of koriander
Voor de dressing:
4 eetlepels mayonaise
sap en rasp van 1 citroen
1 theelepel mosterd
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipfilet en champignons 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper, schep uit de pan en laat afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de olie, zout en peper. Meng de pasta met de kip, champignons, paprika, mango en de helft van de peterselie. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de rest van de peterselie.
Variatietip!
• Vervang de mango door stukjes ananas. • Voeg extra 200 gram mais toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
855 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
96 gram
Eiwitten
44 gram