
Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram pasta (farfalle of fusilli)
2 sinaasappels
1 citroen, uitgeperst
125 milliliter pesto
2 eetlepels olijfolie
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
50 gram pijnboompitten of grof gehakte walnoten of amandelen
4 gerookte makreelfilets, in repen of stukje
Bereidingswijze
Kook de pasta met zout beetgaar. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Verdeel de sinaasappelpartjes in stukjes. Roer het sinaasappelsap, citroensap, de pesto en olijfolie tot een dressing. Giet de pasta af en laat uitlekken. Schep de nog warme pasta met de sinaasappel en bleekselderijstukjes door de dressing en laat wat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verdeel de makreel over de pastasalade en bestrooi met de pijnboompitten.
Variatietip!
• Neem komkommer in plaats van bleekselderij. • Vervang makreel door gerookte forel. • Maak deze salade eens met rijst in plaats van pasta.