Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram pasta (farfalle of fusilli)
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 125 milliliter pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 50 gram pijnboompitten of grof gehakte walnoten of amandelen
  • 4 gerookte makreelfilets, in repen of stukje
Bereiden
Kook de pasta met zout beetgaar. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Verdeel de sinaasappelpartjes in stukjes. Roer het sinaasappelsap, citroensap, de pesto en olijfolie tot een dressing. Giet de pasta af en laat uitlekken. Schep de nog warme pasta met de sinaasappel en bleekselderijstukjes door de dressing en laat wat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verdeel de makreel over de pastasalade en bestrooi met de pijnboompitten.
Variatie
• Neem komkommer in plaats van bleekselderij. • Vervang makreel door gerookte forel. • Maak deze salade eens met rijst in plaats van pasta.