Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

Ingrediënten

  • 400 gram pasta (farfalle of fusilli)
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 125 milliliter pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 50 gram pijnboompitten of grof gehakte walnoten of amandelen
  • 4 gerookte makreelfilets, in repen of stukje
Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta met zout beetgaar. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Verdeel de sinaasappelpartjes in stukjes. Roer het sinaasappelsap, citroensap, de pesto en olijfolie tot een dressing. Giet de pasta af en laat uitlekken. Schep de nog warme pasta met de sinaasappel en bleekselderijstukjes door de dressing en laat wat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verdeel de makreel over de pastasalade en bestrooi met de pijnboompitten.

Variatie

• Neem komkommer in plaats van bleekselderij. • Vervang makreel door gerookte forel. • Maak deze salade eens met rijst in plaats van pasta.