
Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
400 gram farfalle
2 sinaasappels
1 citroen (sap)
125 milliliter pesto
2 eetlepels olijfolie
2 stengels bleekselderij (in kleine stukjes)
50 gram pijnboompitten
4 gerookte makreelfilet (in stukjes)
Bereidingswijze
1. Kook de pasta met zout beetgaar.
2. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Verdeel de sinaasappelpartjes in stukjes.
3. Roer het sinaasappelsap, citroensap, de pesto en olijfolie tot een dressing. Giet de pasta af en laat uitlekken.
4. Schep de nog warme pasta met de sinaasappel en bleekselderijstukjes door de dressing en laat wat afkoelen.
5. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verdeel de makreel over de pastasalade en bestrooi met de pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
900 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
82 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie