
Pastasalade met paprika, bloemkool en kappertjes
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
1 bloemkool
2 zoete puntpaprika’s
1 ui
3 el olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
300 g (volkoren) penne
1 potje kappertjes (100 g)
1 bakje olijven Italia mix (165 g)
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de paprika in ringen van 1,5 cm en de ui in dunne partjes. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de kruiden en zout en peper naar smaak. Rooster de groenten in ca. 20 min. beetgaar.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Meng de penne met de rest van de olijfolie, de kappertjes, 2 eetlepels vocht van de kappertjes en de olijven. Schep vervolgens de groenten erdoor en serveer lauwwarm.
Variatietip!
Kaas? Lekker met gehalveerde bolletjes mini-mozzarella. Vlees? Probeer eens plakjes coppa tradition.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
535 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
15 gram