Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met paprika, bloemkool en kappertjes

Pastasalade met paprika, bloemkool en kappertjes

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 g (volkoren) penne
  • 1 potje kappertjes (100 g)
  • 1 bakje olijven Italia mix (165 g)
  • bakpapier
Pastasalade met paprika, bloemkool en kappertjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de paprika in ringen van 1,5 cm en de ui in dunne partjes. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de kruiden en zout en peper naar smaak. Rooster de groenten in ca. 20 min. beetgaar.
  2. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Meng de penne met de rest van de olijfolie, de kappertjes, 2 eetlepels vocht van de kappertjes en de olijven. Schep vervolgens de groenten erdoor en serveer lauwwarm.

Variatie

Kaas? Lekker met gehalveerde bolletjes mini-mozzarella. Vlees? Probeer eens plakjes coppa tradition.

    Voedingswaarde

  • Kcal 535
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 61 g
  • Vet 23 g