
Pastasalade met tonijn en gepofte tomaatjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
350 gram volkoren penne (pasta)
400 gram cherrytomaten
320 gram tonijn uit blik
4 eetlepels groene pesto
100 gram verse spinazie
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Laat de tonijn goed uitlekken en trek met een vork uit elkaar.
3. Verdeel de tomaatjes over een ovenschaal, bestrijk met de helft van de pesto en pof 15 minuten in de oven. Laat vervolgens iets afkoelen.
4. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
5. Meng de pasta met de overgebleven pesto, de rode ui, de spinazie, de tomaatjes en de tonijn tot een salade.
6. Verdeel de pastasalade over de borden.
Tip: Extra lekker met Parmezaanse kaas!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2070 Kj
Calorieën
493 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
34 gram