
Pastasalade met tonijn en gerookte forel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
400 gram pastaschelpjes (naar keuze)
1 bosje basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 courgette (in plakjes)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 blikje tonijn op olie (uitgelekt)
200 gram gerookte forelfilets (in stukjes)
12 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
50 gram groene olijven (zonder pit)
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room
0.5 citroenen (sap)
1 teentje knoflook (geperst)
Bereidingswijze
1. Kook de pastaschelpjes beetgaar in water met zout. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd intussen de steeltjes van de basilicum en scheur de blaadjes.
2. Verhit de grillpan en bestrijk met olie. Gril de plakken courgette een paar minuten om en om. Neem uit de pan en bestrooi met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper.
4. Schep in een schaal de pasta, vis, gegrilde courgette, tomaatjes, olijven, basilicumsteeltjes en dressing door elkaar. Bestrooi met basilicumblaadjes. Lekker met een tomatensalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
76 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie