
Pastasalade met witlof, brie en aardbeien
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
31.32 voor 4 pers.
Ingrediënten
350 gram Farfalle pasta
1 bosje Peterselie
1 Teen Knoflook
150 gram Volle yoghurt
1 theelepel Citroensap
2 stuks Witlof
300 gram Aardbeien
1 stuk Kleine komkommer
1 stuk Brie
100 gram Jonge bladsla melange
3 eetlepel Zonnebloempitten
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
2. Hak de peterselie fijn en rasp de knoflook. Meng de peterselie en knoflook met de yoghurt, het citroensap, twee eetlepels extra vierge olijfolie, zout en peper. Zet apart.
3. Snijd de kontjes van de witlof en pel de bladeren los. Snijd eventueel het kontje bij als de blaadjes weer vastzitten. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd grotere exemplaren in vieren, middelgrote en kleinere in helften.
4. Verwijder de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en snijd diagonaal in halve maantjes. Snijd de brie in plakjes of blokjes.
5. Giet de pasta af en meng de yoghurtdressing samen met de komkommer door de pasta. Schep voorzichtig de witlof en slamelange erdoor en verdeel over vier borden. Garneer met de brie, aardbeien en zonnebloempitten.
Meer recepten in de categorie