Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade Niçoise met tonijn

Pastasalade Niçoise met tonijn

Ingrediënten

  • 250 gram Haricots verts
  • 300 gram Fusilli
  • 4 stuks Eieren
  • 1 stuk Rode ui
  • 150 gram Cherrytomaten
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 theelepel Bloemenhoning
  • 100 ml Olijfolie
  • 300 gram Tonijn in blik, uitgelekt
  • 3 eetlepel Zwarte olijven, in plakjes
Pastasalade Niçoise met tonijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de uiteindes van de haricots verts. Kook de fusili samen met de eieren in de pan met water gedurende 6 minuten. Haal de eieren uit het water en laat schrikken onder de koude kraan.
  2. Voeg de haricots verts toe aan de pan met water en kook nog 6 minuten. Giet de pasta en haricots verts af en spoel onder de koude kraan.
  3. Snijd de rode ui in dunne ringen en halveer de cherrytomaten. Hak de peterselie fijn. Meng de mosterd met het citroensap, de honing, een snuf zout en peper. Kluts met een garde en voeg in een dunne straal de olijfolie toe. Blijf kloppen tot een gebonden dressing.
  4. Pel de eieren en snijd in kwarten. Doe alle ingrediënten behalve de eieren bij elkaar in een kom en meng goed. Verdeel over vier borden of een mooie schaal en garneer met de eieren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 491
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 9