

Pastasalade Niçoise met tonijn
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
9.91 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Haricots verts
300 gram Fusilli
4 stuks Eieren
1 stuk Rode ui
150 gram Cherrytomaten
1 bosje Peterselie
1 eetlepel Mosterd
1 eetlepel Citroensap
1 theelepel Bloemenhoning
100 ml Olijfolie
300 gram Tonijn in blik
3 eetlepel Zwarte olijven
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de uiteindes van de haricots verts. Kook de fusili samen met de eieren in de pan met water gedurende 6 minuten. Haal de eieren uit het water en laat schrikken onder de koude kraan.
2. Voeg de haricots verts toe aan de pan met water en kook nog 6 minuten. Giet de pasta en haricots verts af en spoel onder de koude kraan.
3. Snijd de rode ui in dunne ringen en halveer de cherrytomaten. Hak de peterselie fijn. Meng de mosterd met het citroensap, de honing, een snuf zout en peper. Kluts met een garde en voeg in een dunne straal de olijfolie toe. Blijf kloppen tot een gebonden dressing.
4. Pel de eieren en snijd in kwarten. Doe alle ingrediënten behalve de eieren bij elkaar in een kom en meng goed. Verdeel over vier borden of een mooie schaal en garneer met de eieren.
Meer recepten in de categorie