
Pastaschotel uit de oven met tonijn
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
23.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Courgette
1 stuk Aubergine
400 gram Soepgroenten
2 tenen Knoflook
800 gram Gepelde tomaten
3 takjes Tijm
400 gram Macaroni
100 gram Geraspte mozzarella
100 gram Jong belegen kaas
320 gram Tonijn in water
2 eetlepel Kappertjes
1 bosje Peterselie
Bereidingswijze
1. Snijd de courgette en aubergine in dobbelsteentjes. Verwarm een hapjespan op hoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de courgette en aubergine goudbruin, ongeveer 5 minuten.
2. Voeg de soepgroenten toe en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout, en bak nog 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de gepelde tomaten en tijm toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
3. Verwarm de oven voor op 225 graden. Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook, en kook hierin de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de twee kaassoorten met elkaar.
4. Giet de pasta af en meng samen met de tonijn en kappertjes door de tomatensaus. Verdeel de pasta over een ovenschaal en top met het kaasmengsel. Gratineer 10-15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Hak de peterselie fijn. Schep de pastaschotel op en garneer met de peterselie.
Meer recepten in de categorie