
Pasteitje met zalm en garnalen
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
4 pasteibakjes
175 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid)
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel kappertjes
1 venkelknol (kleine, in miniblokjes)
100 milliliter kookroom
100 gram roomkaas naturel
1 scheutje witte wijn
100 gram gerookte zalm (in reepjes)
1 blikje zalmfilet (schoongemaakt, ca. 200 g)
1 eetlepel dille (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
2. Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.
3. Dep de garnalen droog. Verhit de olie en roerbak hierin de garnalen, kappertjes en venkel 2-3 minuten. Houd 4 garnalen apart.
4. Voeg de kookroom, roomkaas en eventueel een scheutje witte wijn toe. Schep de gerookte zalm, zalm uit blik en dille erdoor en verwarm zonder te koken.
5. Vul de pasteibakjes met het vismengsel. Leg een garnaal en het dekseltje erop, garneer met nog wat dille en serveer het pasteitje met zalm en garnalen direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie