Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasteitje truffel, aardpeer en paddenstoelen

Pasteitje truffel, aardpeer en paddenstoelen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 el witte wijnazijn
  • 400 g paddenstoelenragout met truffel en aardpeer (PLUS Feestmoment)
  • 2 sjalotten
  • 1 bak kastanjechampignons (à 200 g)
  • 1 bak oesterzwammen (à 150 g)
  • 2 el boter
  • 3 el witte wijn
  • 4 ster pasteibakjes (PLUS Feestmoment)
  • ½ bakje verse platte peterselie
  • Schaaf
Pasteitje truffel, aardpeer en paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 43 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf de ui in dunne ringen, doe in een kom, besprenkel met de azijn en laat staan tot gebruik.
  2. 2 Verhit de paddenstoelenragout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur de grotere oesterzwammen wat kleiner, halveer de grote kastanjechampignons. Verhit 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan en bak de sjalot in ca. 3 min. op middelhoog vuur glazig. Doe de paddenstoelen erbij en bak op hoog vuur in ca. 6 minuten gaar. Voeg halverwege de wijn en de rest van de boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3 Bak ondertussen de pasteibakjes in 8 min. af in de oven. Snijd de peterselie fijn. Zet de pasteibakjes op 4 (warme) borden, verdeel de ragout erover, schep de paddenstoelen en ui erop en bestrooi met peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 420
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 31 g
  • Vet 28 g