
Pasteitje truffel, aardpeer en paddenstoelen
4 pers.
ca. 43 min
Ingrediënten
1 rode ui
2 el witte wijnazijn
400 g paddenstoelenragout met truffel en aardpeer (PLUS Feestmoment)
2 sjalotten
1 bak kastanjechampignons (à 200 g)
1 bak oesterzwammen (à 150 g)
2 el boter
3 el witte wijn
4 ster pasteibakjes (PLUS Feestmoment)
½ bakje verse platte peterselie
Schaaf
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf de ui in dunne ringen, doe in een kom, besprenkel met de azijn en laat staan tot gebruik.
2 Verhit de paddenstoelenragout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur de grotere oesterzwammen wat kleiner, halveer de grote kastanjechampignons. Verhit 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan en bak de sjalot in ca. 3 min. op middelhoog vuur glazig. Doe de paddenstoelen erbij en bak op hoog vuur in ca. 6 minuten gaar. Voeg halverwege de wijn en de rest van de boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
3 Bak ondertussen de pasteibakjes in 8 min. af in de oven. Snijd de peterselie fijn. Zet de pasteibakjes op 4 (warme) borden, verdeel de ragout erover, schep de paddenstoelen en ui erop en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie