

Pastinaaksoep met rozemarijn en macadamia
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
1 PLUS Verspakket pastinaaksoep
2 takjes rozemarijn + extra voor de garnering
bakolijfolie
zout
1 l water
1 groentebouillonblokje
4 el macadamia noten (geroosterd en gezouten is in dit geval prima)
zwarte peper
serveer erbij: afgebakken stokbrood of ander lekker brood met kruidenboter (zie tip onder het recept)
EXTRA nodig: oven, blender of staafmixer
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Open het verspakket en haal alles eruit. Houd de gember (zie tip in de inleiding) en het bosje peterselie (zie tip hieronder) apart, deze ga je niet gebruiken. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Hak de ui en prei grof en pel de knoflook. Snijd de biet en appel in grove stukken (kan gewoon met schil).
3. Meng alles op het bakblik met 2 takjes rozemarijn, een scheut bakolijfolie en een snuf zout. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege om.
4. Schep daarna alle groenten, behalve de takjes rozemarijn, over in een pan en voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Verlaag ondertussen de temperatuur van de oven naar 180 graden en haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn (die uit de oven kwam) los.
5. Verdeel de macadamia noten over een bakblik met bakpapier en rooster deze nog 5 – 8 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat daarna iets afkoelen en hak grof.
6. Pureer de soep, samen met de rozemarijnnaaldjes, helemaal fijn. Liefst met een blender (dan wordt de soep het meest romig), maar het kan ook met een staafmixer.
7. Schenk terug in de pan en proef. Voeg eventueel naar wens nog extra peper en/of zout toe. En vind je de soep te dik naar je wens, voeg dan nog wat extra water of groentebouillon toe. Verwarm nog even als je aanpassingen doet.
8. Vul soepkommen met de pastinaaksoep en garneer met de geroosterde macadamia’s, een snufje zwarte peper en een klein takje rozemarijn voor de kleur. Serveer direct.
Variatietip!
Tip voor de peterselie: Hak deze fijn met een teentje knoflook en voeg ook nog wat verse tijmblaadjes van het voorgerecht toe. Meng met circa 100 gr gezouten roomboter (of ongezouten boter + een snufje zeezout flakes) en klaar is je heerlijke kruidenboter! Serveer deze bij de soep met afgebakken stokbrood. Alle componenten kun je al een dag eerder voorbereiden. De soep hoef je vlak voor het eten alleen nog maar even op te warmen. Let wel op dat de soep iets zal indikken, dus misschien moet je nog wat water of groentebouillon toevoegen tijdens het opwarmen.
Meer recepten in de categorie