
Pastinaakstamppot met kipfilet
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
800 g kruimige aardappelen, geschild en gewassen
2 zakken stamppotgroenten pastinaak (à 500 g, PLUS)
200 ml kippenbouillon, van tablet
4 el boter
2 kipfilets (PLUS, Beter Leven)
Bereidingswijze
Halveer grote aardappelen en breng ze in weinig water (ze moeten net onder staan) met een snufje zout aan de kook. Kook ze in circa 20 minuten gaar, giet af en doe terug in de pan. Laat op laag vuur een paar minuten uitdampen.
Stoof ondertussen de stamppotgroenten 15 minuten in de kippenbouillon en 3 eetlepels boter, in een ruime pan met deksel.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze 10 minuten op matig vuur in de rest van de boter. Keer ze halverwege. Leg een deksel op de pan, draai het vuur uit en laat ze nog 5 minuten doorgaren.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de groenten met vocht doorheen (niet afgieten). Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de kipfilets in plakjes en serveer bij de stamppot.
Variatietip!
Volg het recept voor pastinaakstamppot. Breng de aardappelpuree op smaak met 1 eetlepel kerriepoeder. Schep er 2 in blokjes gesneden rijpe peren door en 100 gram geroosterde cashewnoten. Serveer met 4 gebraden, gekruide kippenbouten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
34 gram