Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastinaakstamppot met kipfilet

Pastinaakstamppot met kipfilet

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en gewassen
  • 2 zakken stamppotgroenten pastinaak (à 500 g, PLUS)
  • 200 ml kippenbouillon, van tablet
  • 4 el boter
  • 2 kipfilets (PLUS, Beter Leven)
Pastinaakstamppot met kipfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer grote aardappelen en breng ze in weinig water (ze moeten net onder staan) met een snufje zout aan de kook. Kook ze in circa 20 minuten gaar, giet af en doe terug in de pan. Laat op laag vuur een paar minuten uitdampen.
  2. Stoof ondertussen de stamppotgroenten 15 minuten in de kippenbouillon en 3 eetlepels boter, in een ruime pan met deksel.
  3. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze 10 minuten op matig vuur in de rest van de boter. Keer ze halverwege. Leg een deksel op de pan, draai het vuur uit en laat ze nog 5 minuten doorgaren.
  4. Stamp de aardappelen fijn en schep er de groenten met vocht doorheen (niet afgieten). Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de kipfilets in plakjes en serveer bij de stamppot.

Variatie

Volg het recept voor pastinaakstamppot. Breng de aardappelpuree op smaak met 1 eetlepel kerriepoeder. Schep er 2 in blokjes gesneden rijpe peren door en 100 gram geroosterde cashewnoten. Serveer met 4 gebraden, gekruide kippenbouten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 16 g