
Patat met sticky kipvleugels en pindadip
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 gram kippenvleugels
2 eetlepels hotketchup
1 theelepel honing
1 eetlepel ketjap manis
200 gram ovenfriet
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels warm water
150 milliliter satésaus kant-en-klaar
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kippenvleugels in een bakje. Meng de ketchup met de honing en de ketjap en schep dit door de kip.
2. Leg de ovenfriet verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de patat lichtbruin in 12-15 minuten. Schep de frietjes halverwege een keer om.
3. Verwarm de olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kip 3 minuten. Keer de vleugels regelmatig om.
4. Doe het warme water erbij en stoof de kip met deksel 10 minuten.
5. Verwarm intussen de pindasaus. Verdun de saus als deze te dik is met een scheutje water.
6. Serveer de patat met kip en dip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1315 kcal
Vetten
58 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
149 gram
Eiwitten
44 gram
Meer recepten in de categorie