Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pavlova met aardbeien

Pavlova met aardbeien

Ingrediënten

  • 300 g fijne kristalsuiker + 1 el
  • 6 eiwitten
  • 1 mespunt zout 1 vanillestokje
  • 400 g aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • 1 limoen
  • 3 passievruchten
  • Benodigdheden: mixer, bakpapier
Pavlova met aardbeien product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 280 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de kristalsuiker in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet de schaal in de oven tot deze goed heet is en de suiker aan de rand begint te karameliseren (ca. 15 min., het is een beetje afhankelijk van je oven). Verlaag de oven dan naar 100 °C. Teken ondertussen een cirkel van 20 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. 2 Klop de eiwitten met het zout in een brandschone kom met de mixer stijf. Voeg lepel voor lepel de hete suiker toe en tel tussendoor telkens tot 30. Klop net zo lang door tot de suikerkristallen helemaal zijn opgelost (proef of wrijf het eiwit tussen je vingers).
  3. 3 Verdeel de meringue over de cirkel op het bakpapier. Bak in het midden van de oven in ca. 2 uur krokant en gaar. Zet de oven uit en laat de meringue nog minimaal 2 uur met de deur op een kier in de oven helemaal afkoelen.
  4. 4 Verwijder de kroontjes van de aardbeien, laat een paar mooie aardbeien met kroontje voor garnering. Halveer de aardbeien en snijd hele grote in vieren. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg met de extra eetlepel suiker en strooi over de aardbeien. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp door de aardbeien.
  5. 5 Klop de slagroom met de mixer stijf. Zet de meringue op een bord, verdeel de slagroom, aardbeien en passievruchtpulp erover. Garneer met de hele aardbeien.

    Voedingswaarde

  • Kcal 268
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 5 g