
Pavlova met aardbeien
12 pers.
ca. 280 min
Ingrediënten
300 g fijne kristalsuiker + 1 el
6 eiwitten
1 mespunt zout 1 vanillestokje
400 g aardbeien
500 ml slagroom
1 limoen
3 passievruchten
Benodigdheden: mixer, bakpapier
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de kristalsuiker in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet de schaal in de oven tot deze goed heet is en de suiker aan de rand begint te karameliseren (ca. 15 min., het is een beetje afhankelijk van je oven). Verlaag de oven dan naar 100 °C. Teken ondertussen een cirkel van 20 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
2 Klop de eiwitten met het zout in een brandschone kom met de mixer stijf. Voeg lepel voor lepel de hete suiker toe en tel tussendoor telkens tot 30. Klop net zo lang door tot de suikerkristallen helemaal zijn opgelost (proef of wrijf het eiwit tussen je vingers).
3 Verdeel de meringue over de cirkel op het bakpapier. Bak in het midden van de oven in ca. 2 uur krokant en gaar. Zet de oven uit en laat de meringue nog minimaal 2 uur met de deur op een kier in de oven helemaal afkoelen.
4 Verwijder de kroontjes van de aardbeien, laat een paar mooie aardbeien met kroontje voor garnering. Halveer de aardbeien en snijd hele grote in vieren. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg met de extra eetlepel suiker en strooi over de aardbeien. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp door de aardbeien.
5 Klop de slagroom met de mixer stijf. Zet de meringue op een bord, verdeel de slagroom, aardbeien en passievruchtpulp erover. Garneer met de hele aardbeien.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
268 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie