
Pavlova met exotisch fruit
8 pers.
ca. 210 min
Hollands
Ingrediënten
Voor het eiwitschuim: 1 citroen, schoongeboend
4 eieren, gesplitst
125 g fijne kristalsuiker
125 g poedersuiker
10 g maizena
Voor de vulling: 250 ml slagroom
250 g mascarpone
50 g suiker
1 citroen
10 kumquats, gehalveerd
2 carambola’s, in plakjes
1 bakje PLUS FeestMoment eetbare bloemenmix
1 el poedersuiker
Extra: mixer, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Voorbereiden:
1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eiwitten van de dooiers (de dooiers worden niet gebruikt). Er mag geen spoortje dooier in de eiwitten zitten. Mix in een brandschone kom de eiwitten stijf met 1 el citroensap en de fijne kristalsuiker. Het schuim is goed als de pieken, die ontstaan als je de garde uit het schuim trekt, rechtop blijven staan.
2. Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel het er snel doorheen.
3. Lepel het schuim in een grote cirkel van 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de randen iets hoger dan het midden. Bak de meringue 2 uur in het midden van de oven. Haal uit de oven en neem de taartbodem van het bakpapier. Laat 30 min. afkoelen. De meringuebodem is 3 à 4 dagen houdbaar op kamertemperatuur in een trommel of afgedekt met vershoudfolie.
Bereiden (op de dag zelf):
1. Mix de slagroom met de mascarpone en suiker tot een stevige crème. Spatel de citroenschil erdoor en verdeel over de taartbodem.
2. Verdeel de kumquats, carambolasterren en bloemetjes over de crème en bestrooi met een beetje poedersuiker. Voeg op de pavlova-bodem de vulling en het fruit pas toe op de dag dat je de pavlova serveert. Bewaar ’m dan in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
4 gram