Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pavlova met exotisch fruit

Pavlova met exotisch fruit

Ingrediënten

  • Voor het eiwitschuim: 1 citroen, schoongeboend
  • 4 eieren, gesplitst
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 125 g poedersuiker
  • 10 g maizena
  • Voor de vulling: 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 50 g suiker
  • 1 citroen
  • 10 kumquats, gehalveerd
  • 2 carambola’s, in plakjes
  • 1 bakje PLUS FeestMoment eetbare bloemenmix
  • 1 el poedersuiker
  • Extra: mixer, bakplaat, bakpapier
Pavlova met exotisch fruit product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 210 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. 1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eiwitten van de dooiers (de dooiers worden niet gebruikt). Er mag geen spoortje dooier in de eiwitten zitten. Mix in een brandschone kom de eiwitten stijf met 1 el citroensap en de fijne kristalsuiker. Het schuim is goed als de pieken, die ontstaan als je de garde uit het schuim trekt, rechtop blijven staan.
  3. 2. Zeef de poedersuiker en maizena erboven en spatel het er snel doorheen.
  4. 3. Lepel het schuim in een grote cirkel van 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de randen iets hoger dan het midden. Bak de meringue 2 uur in het midden van de oven. Haal uit de oven en neem de taartbodem van het bakpapier. Laat 30 min. afkoelen. De meringuebodem is 3 à 4 dagen houdbaar op kamertemperatuur in een trommel of afgedekt met vershoudfolie.
  5. Bereiden (op de dag zelf):
  6. 1. Mix de slagroom met de mascarpone en suiker tot een stevige crème. Spatel de citroenschil erdoor en verdeel over de taartbodem.
  7. 2. Verdeel de kumquats, carambolasterren en bloemetjes over de crème en bestrooi met een beetje poedersuiker. Voeg op de pavlova-bodem de vulling en het fruit pas toe op de dag dat je de pavlova serveert. Bewaar ’m dan in de koelkast.

    Voedingswaarde

  • Kcal 420
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 46 g
  • Vet 24 g