
Pavlova met lemon curd en witte chocolade
dessert
4 pers.
ca. 20 min
24.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Eiwitten
180 gram Kristalsuiker
125 ml Slagroom
35 gram Witte chocolade
4 eetlepel Lemon curd
125 gram Bramen
125 gram Plus blauwe bessen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 110 graden. Klop de eiwitten met een mixer in een brandschone kom stijf. Voeg als de eiwitten stijf beginnen te worden 150 g van de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot je een glanzend, lobbig geheel hebt.
2. Schep het eiwitmengsel in 4 porties op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw eventuele pieken met de bolle kant van een natte lepel naar beneden, zodat je een soort nestjes krijgt. Droog de eiwitten gedurende 1 uur en 15 minuten in de oven. Zet de oven uit en droog nog 1 uur.
3. Klop vlak voor het serveren de slagroom met de resterende suiker lobbig. Rasp de witte chocolade grof. Schep voorzichtig door de slagroom.
4. Leg de eiwitnestjes op vier bordjes. Schep hierop de slagroom, de lemon curd en het fruit. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie