
Pavlova met tropisch fruit
dessert
4 pers.
ca. 120 min
25.58 voor 4 pers.
Ingrediënten
8 stuks Eiwitten
330 gram Kristalsuiker
1 stuk Mango
2 stuks Perssinaasappel
2 stuks Kaki
1 Halve Granaatappel
250 ml Slagroom
100 gram Plantaardige yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Klop de eiwitten in een brandschone kom met een brandschone mixer stijf. Voeg zodra de eiwitten wit en luchtig beginnen te worden 300 gram van de suiker toe. Klop door tot de eiwitten als zijde ogen en je geen suiker voelt tussen je vingers.
2. Beleg een bakplaat met een bakpapier en teken een cirkel met een doorsnee van ongeveer 25 centimeter op het bakpapier. Schep de meringue in de cirkel en strijk glad met een lepel of paletmes. Bak de meringue 2,5 uur in de oven. De meringue is goed als hij droog is en hol aan de onderkant klinkt als je erop klopt. Laat volledig afkoelen.
3. Schil ondertussen de mango. Snijd de mango en perssinaasappels in partjes, en de kaki’s in dunne plakjes.
4. Zet een grote kom in de wasbak. Leg het snijvlak van de granaatappelhelft op je hand en sla met een pollepel op de bovenkant, zodat de pitjes tussen je vingers uit de vrucht vallen. Ga door tot alle pitjes uit de granaatappel zijn en verwijder de witte stukjes.
5. Klop de slagroom luchtig met de resterende 30 gram suiker. Schep de plantaardige yoghurt door de slagroom. Presenteer de meringue op een grote schaal of taartstandaard. Schep er het lobbige slagroommengsel op. Garneer met het fruit.
Meer recepten in de categorie