Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pecan-koffiebroodjes

Pecan-koffiebroodjes

Pecan-koffiebroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Deeg: 660 g bloem
  • 70 g suiker
  • 14 g gedroogde gist
  • 70 g boter
  • 12 g zout
  • 0.5 citroen
  • 1 ei
  • 365 g melk
  • Smeersel:
  • 100 g boter
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g suiker
  • 50 g honing
  • Vulling:
  • 20 g boter
  • 120 g lichtbruine basterdsuiker
  • 10 g kaneelpoeder
  • 10 g bloem
  • 36 pecannoten
  • Extra nodig: muffintray, 1 ei om te bestrijken, boter en olie om in te vetten
Bereiden
Deeg: halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Kneed bloem, suiker, gist, boter, zout, geraspte citroenschil, vanillemerg, ei en melk tot een soepel deeg.
Vet een kom in met olie en leg het deeg erin.
Laat het deeg in de koelkast circa 15 minuten rusten.
Smeersel: meng boter, basterdsuiker, suiker en honing met elkaar.
Vulling: meng boter, basterdsuiker, kaneel en bloem met elkaar.
Pecan-koffiebroodjes: verwarm de oven voor op 175 °C.
Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak.
Verdeel de vulling over het deeg maar laat aan de bovenkant een baan vrij.
Kluts het ei en bestrijk de baan deeg met ei.
Rol het deeg op en snijd het deeg in 12 porties.
Boter de muffintray in en druk het smeersel erin.
Druk 3 pecannoten per broodje in het smeersel.
Verdeel de deegporties over de muffintray en laat het deeg circa 15 minuten rijzen.
Bak de koffiebroodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.