
Peer met boerenjongens in bladerdeeg
Dessert
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg
4 red conference peren
250 gr suiker
450 ml witte wijn
400 ml water
rasp + sap van 1 citroen
2 stuks steranijs
1 vanillestokje
10 ml melk
1 eidooier
2 el kristalsuiker
100 gr boerenjongens
appelboor
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vorm een rechthoek van 2 bij 5 plakjes. Druk de randen op elkaar en snijd in 4 banen. Verwijder met de appelboor het klokkenhuis uit de peren, laat het steeltje zitten. Doe de suiker, wijn, water, citroen, steranijs en vanillestokje in een hoge pan, breng aan de kook en laat 3 min. koken. Doe de peren in de pan en laat ze ca. 13 min zacht koken.
Neem de peren uit de pan en laat ze in de koelkast afkoelen. Kook het vocht nog ca. 10 min in tot een dikke siroop.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de peren met de siroop. Omwikkel elke peer van onder tot boven met een reep bladerdeeg en houd aan de bovenkant een stukje over.
Vul de opening bovenin de peren met de boerenjongens en plak dicht met het bladerdeeg. Klop de melk en eigeel en bestrijk het bladerdeeg ermee. Strooi de kristalsuiker over de peren en bak ze in ca. 15 min. mooi goudbruin in de oven. Serveer met de rest van de siroop of met vanillesaus.
Meer recepten in de categorie