Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peer met boerenjongens in bladerdeeg

Peer met boerenjongens in bladerdeeg

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 4 red conference peren
  • 250 gr suiker
  • 450 ml witte wijn
  • 400 ml water
  • rasp + sap van 1 citroen
  • 2 stuks steranijs
  • 1 vanillestokje
  • 10 ml melk
  • 1 eidooier
  • 2 el kristalsuiker
  • 100 gr boerenjongens
  • appelboor
Peer met boerenjongens in bladerdeeg product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vorm een rechthoek van 2 bij 5 plakjes. Druk de randen op elkaar en snijd in 4 banen. Verwijder met de appelboor het klokkenhuis uit de peren, laat het steeltje zitten. Doe de suiker, wijn, water, citroen, steranijs en vanillestokje in een hoge pan, breng aan de kook en laat 3 min. koken. Doe de peren in de pan en laat ze ca. 13 min zacht koken.
  2. Neem de peren uit de pan en laat ze in de koelkast afkoelen. Kook het vocht nog ca. 10 min in tot een dikke siroop.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de peren met de siroop. Omwikkel elke peer van onder tot boven met een reep bladerdeeg en houd aan de bovenkant een stukje over.
  4. Vul de opening bovenin de peren met de boerenjongens en plak dicht met het bladerdeeg. Klop de melk en eigeel en bestrijk het bladerdeeg ermee. Strooi de kristalsuiker over de peren en bak ze in ca. 15 min. mooi goudbruin in de oven. Serveer met de rest van de siroop of met vanillesaus.