
Pekingkip met kruidige wortelsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 kleine kippenbouten
1 sinaasappel (rasp en sap)
6 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sherry
3 theelepels vijfkruidenpoeder
3 teentjes knoflook (geperst)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
2 eetlepels honing
3 wortels (in plakjes)
100 milliliter kippenbouillon
1 bosje koriander (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Giet 1 liter kokend water over de kippenbouten en dep ze vervolgens droog. Rooster de kippenbouten circa 40 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
2. Kook intussen de sinaasappelrasp, -sap, 3 eetlepels sojasaus, de sherry, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember en de honing tot een saus. Zeef deze saus.
3. Bestrijk de kip met de saus en rooster nog 5-10 minuten langer in de oven. Kook intussen de wortel met de rest van de sojasaus, vijfkruidenpoeder, knoflook, gember en de bouillon circa 10 minuten. Pureer tot een gladde saus en zeef deze saus.
4. Maak een cirkel van de saus op elk bord en leg een kippenbout erop. Garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
30 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie