Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne all’arrabiata

Penne all’arrabiata

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten fijngesneden
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • ½ bakje bladpeterselie (à 20 g), grof gehakt
  • 25 g pecorinokaas
Penne all’arrabiata product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook met de rode peper.
  2. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten in de koekenpan met een spatel klein en stoof 10 minuten tot een dikke pastasaus.
  3. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Voeg zout naar smaak toe en schep op 4 borden. Bestrooi de pasta met de peterselie. Rasp aan tafel de pecorino over de pasta.

Variatie

Kindertip: vervang de rode peper door rode paprika.

    Voedingswaarde

  • Kcal 530
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 80 g
  • Vet 15 g