
Penne all’arrabiata
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
400 g penne
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zonder zaadlijsten fijngesneden
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
½ bakje bladpeterselie (à 20 g), grof gehakt
25 g pecorinokaas
Bereidingswijze
Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook met de rode peper.
Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten in de koekenpan met een spatel klein en stoof 10 minuten tot een dikke pastasaus.
Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Voeg zout naar smaak toe en schep op 4 borden. Bestrooi de pasta met de peterselie. Rasp aan tafel de pecorino over de pasta.
Variatietip!
Kindertip: vervang de rode peper door rode paprika.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
80 gram
Eiwitten
16 gram