1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne all’arrabiata

Penne all’arrabiata

Penne all’arrabiata product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g penne
  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten fijngesneden
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • ½ bakje bladpeterselie (à 20 g), grof gehakt
  • 25 g pecorinokaas
Bereiden
Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook met de rode peper.
Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten in de koekenpan met een spatel klein en stoof 10 minuten tot een dikke pastasaus.
Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Voeg zout naar smaak toe en schep op 4 borden. Bestrooi de pasta met de peterselie. Rasp aan tafel de pecorino over de pasta.
Variatie
Kindertip: vervang de rode peper door rode paprika.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 80 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 530
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie