
Penne carbonara met groene salade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram volkoren penne (pasta)
3 stuks eieren
75 gram geraspte kaas
100 gram bacon
150 gram veldsla
330 gram haricots verts
1 stuk broccoli
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Breng 2 pannen met water aan de kook.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en pel en pers het teentje knoflook.
3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar de pasta met een scheutje olie in de pan. Kook in de andere pan de broccoli in 6 minuten beetgaar, giet af in een vergiet en spoel na met koud water.
4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en bak de bacon samen met de knoflook in 5-6 minuten rondom krokant. Breek de bacon vervolgens in stukjes.
5. Scheid het eiwit van het eigeel en klop het eigeel samen met de geraspte kaas goed door.
6. Roer het eiermengsel samen met de bacon door de penne en laat het eigeel iets indikken (stollen). Breng op smaak met voldoende peper.
7. Meng vervolgens in een grote kom de veldsla met de haricots verts en de broccoli.
8. Verdeel de penne carbonara met de groene salade over de borden.
Tip: klop de overgebleven eiwitten in een vetvrije kom met een beetje poedersuiker stijf en maak er meringues van.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2587 Kj
Calorieën
616 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
31 gram