
Penne met gehakt en basilico saus
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
1 fles Olijfolie
350 g Rundergehakt
1 rode ui (fijngesnipperd)
400 g Grand'Italia Basilico
Peper
Zout
400 g Grand'Italia Penne
1 Courgette
1 takje Verse basilicum
1 zakje Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water aan de kook voor de pasta.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg hier de ui aan toe en bak even mee. Voeg als laatste de saus toe en laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Kook vervolgens de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de penne door de saus, rasp als laatste de courgette door de pasta met saus en schep het geheel om. Verdeel de pasta over de borden en garneer naar eigen smaak met verse basilicum en/of Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
322 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
26 gram